איך לשמור על מיתרי הקול?

מיתרי הקול שלנו הם זוג שרירים בעלי כמה תפקידים חשובים, אחד מהם הוא הפקת קול. אנשים רבים נוטים לא לייחס חשיבות יתרה למיתרים בהתנהלותם היומיומית, אך כל זה משתנה כאשר המיתרים נפגעים. הביטוי הנפוץ ביותר לבעיה במיתרי הקול הוא צרידות, שכאשר היא מופיעה – היא עלולה לשבש באופן ניכר את שגרת החיים. רק אז אנשים נוטים להבין ולהיווכח בחשיבותם של המיתרים ובשמירה עליהם. אז איך לשמור על מיתרי הקול? מה מומלץ לעשות וממה כדאי להימנע? כל הפרטים במאמר הבא.

איך לשמור על מיתרי הקול? התשובה היא מניעה

מיתרי הקול שלנו חשופים לשלל בעיות רפואיות, כמו נגעים שפירים (פוליפים, יבלות וציסטות), שיתוק מיתר קול, גידולים ממאירים (סרטן מיתרי הקול), הצטלקות והיצרות. הגורמים העיקריים לבעיות במיתרים הם שימוש לקוי, מאמץ יתר ואורח חיים (בעיקר עישון) – גורמים שנמצאים בשליטתנו. לפיכך, אם נרצה לענות על השאלה איך לשמור על מיתרי הקול, הרי שהתשובה במידה רבה תלויה בנו.

הנה כמה הנחיות שיעזרו לכם לשמור על מיתרי הקול ולמנוע צרידות.

לשתות ולאכול נכון

  • להקפיד על שתייה מרובה של מים, לשמירה על מיתרים לחים ומניעת יובש.
  • להפחית בצריכת מאכלים המעלים את החומציות, מעוררי ליחה וגורמים לריפלוקס (צרבת), כגון: חלב, רוטב ורסק עגבניות, פירות הדר, שוקולד, שום ובצל (טריים), מזון חריף, מטוגן וכדומה.
  • להפחית בצריכת שתייה הגורמת ליובש במיתרים, כמו משקאות המכילים קפאין (כולל תה) ומשקאות אלכוהולים.
  • להימנע מאכילת ארוחה כבדה כשעתיים-שלוש לפני השינה.

נשימה

  • להקפיד על נשימה סרעפתית. שימוש בשריר הסרעפת לשליטה באוויר הנכנס והיוצא מאפשרת זרימה איטית של האוויר והפקת קול נינוחה. שימוש בשרירי החזה העליונים גורמת ליציאת אוויר מהירה, דיבור מאומץ ולחוץ. נשימה לא נכונה יכולה להוביל למחסור באוויר, המשמש להפקת קול.

דיבור נכון

  • לדבר לאט, עם הפסקות בין המשפטים ובצורה נינוחה ולא מאומצת.
  • להימנע מדיבור ממושך בלתי פוסק, צעקות פתאומיות, צרחות.
  • להימנע מכחכוחים בגרון.
  • אנשי מקצוע שמשתמשים בקולם, כמו מדריכים ומרצים – היעזרו באמצעי הגברה.
  • במידת הצורך מומלץ מאוד לפנות לקלינאי/ת תקשורת לצורך למידה ותרגול של שימוש נכון בסרעפת, במיתרי הקול ובתיבת התהודה.

המלצה אחרונה ולא פחות חשובה מכל ההמלצות לעיל – להימנע או להיגמל לחלוטין מעישון, התורם להתפתחות נגעים רבים במיתרים, והגורם העיקרי לבצקת במיתרים ולסרטן מיתרי הקול.

איך לשמור על מיתרי הקול

מתי מומלץ לפנות לטיפול?

אם אתם סובלים מצרידות שנמשכת למעלה משבועיים ואף מחמירה על אף מנוחה קולית, אם אתם משתייכים לקבוצת סיכון לסרטן הגרון ו/או אם הופיעו תסמינים נוספים, כמו קשיי נשימה וקשיי בליעה – כדאי לפנות לאבחון אצל רופא מומחה.

מעוניינים במידע נוסף על איך לשמור על מיתרי הקול? מחפשים טיפול לצרידות? לקביעת פגישת ייעוץ עם פרופ׳ יונתן להב, מנתח מיתרי קול, השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

תוכן עניינים

השאירו פרטים כאן ונחזור אליכם בהקדם: