קול וצרידות

קול

הקול שלנו הוא חלק ממהותנו, מי שאנחנו, הנשמה שלנו. הקול מגדיר אותנו. לעיתים קרובות, הרושם הראשוני שאנחנו יוצרים על מישהו – הוא איך אנחנו נשמעים, עוד לפני איך שאנחנו נראים. כל עוד הקול שלנו צלול, חזק ותקין – אנחנו לא מודעים לכך ולא חושבים על זה. אבל אם הקול שלנו נפגע – מצטרד, נחלש, נהיה לא יציב, מלווה בתחושת עייפות קולית ואי ודאות לגבי היכולת לדבר – הקרקע תחתינו יכולה להישמט. יש לכך השפעה על התפקוד הכולל ותיתכן פגיעה בכל תחומי החיים: החברתי, התעסוקתי, הזוגי ועוד. הביטחון העצמי וכל מה שנלווה אליו – עלולים להיפגע. הקול הוא אמצעי ״שיווק״ שלנו את עצמנו. אם אנחנו נשמעים טוב – הרושם הראשוני שאנחנו יוצרים הוא טוב, ולהיפך: קול צרוד, נשבר, מתחלף, נקטע – עלול להשאיר רושם של חולשה והססנות וחלילה רושם של בעיה או מחלה.

מהי צרידות?

צרידות מתבטאת בשינוי בגוון הקול, פגיעה בצלילות הקול, חספוס, רעד, חוסר יציבות קולית, התעייפות קולית, תחושת קוצר נשימה בזמן דיבור, אי יכולת להישמע למרחק, אי יכולת להרים את הקול, איבוד הקול לאחר דיבור ממושך ועוד.

צרידות היא סימן לפגיעה בתפקוד מיתרי הקול. היא יכולה להיות קצרת מועד, למשל בזמן הצטננות ושיעול, והיא יכולה להיות ארוכה, מתמשכת ומחמירה, כתוצאה מהתפתחות הפרעה קבועה במיתרי הקול עצמם.

על מנת להפיק קול חזק, צלול, יציב, הנשמע למרחקים – יש צורך בזוג מיתרי קול ישרים וחלקים, המסוגלים להיצמד זה לזה ולרטוט באופן מתואם. הפרעה בתפקוד המיתרים נגרמת כאשר מתפתח נגע על המיתרים, כגון יבלת, פוליפ, ציסטה, בצקת, צלקת, גידול ועוד, או כשנוצרת הפרעה בתנועת המיתרים כגון שיתוק או רעד. לעיתים אין בעיה מכאנית במיתרים, וקיים מרכיב רגשי או נפשי התורם לצרידות. רק רופא אף אוזן גרון המומחה למחלות מיתרי הקול, ושיש במרפאתו ציוד מיוחד המתאים לבדיקת מיתרי הקול – יכול להגיע לאבחון הכי מדויק ולהציע את הטיפול המתאים ביותר.

מתי כדאי להגיע לפרופ׳ להב?

צרידות הנמשכת יותר ממספר שבועות

צרידות קבועה או מחמירה

בחשד להפרעה במיתרים הפוגעת בקול או בנשימה

בחשד לנגע במיתרי הקול

בחשד לגידול במיתרי הקול

פרופ׳ להב אינו מספק חוות דעת לביטוח לאומי ואינו עוסק בהמלצות להכרה בצרידות כמחלת מקצוע.

השאירו פרטים כאן ונחזור אליכם בהקדם: