לרינגוסקופיה

לרינגוסקופיה ישירה היא פעולה זעיר-פולשנית, המאפשרת הסתכלות מעמיקה וברורה על מיתרי הקול, וביצוע פעולות מיקרו-כירורגיות. טכניקה זו משמשת לצורך טיפול במגוון רחב של בעיות במיתרי הקול ולצורך נטילת ביופסיות אבחנתיות. אילו מצבים רפואיים ניתן לאבחן בעזרת בדיקה זו? ואילו בעיות ניתנות לטיפול באמצעותה? התשובות במאמר הבא.

מתי יש לבצע לרינגוסקופיה?

ההחלטה לבצע לרינגוסקופיה ישירה מתקבלת לאחר בדיקת המטופל במרפאה הכוללת אבחון יסודי, על ידי תשאול ובדיקת סטרובוסקופיה. לרינגוסקופיה תבוצע כאשר התגלה ממצא המחייב התערבות ניתוחית.
המצבים הבאים מצדיקים לרינגוסקופיה ישירה:

  • נגעים במיתרי הקול וחשד לגידול
  • שיתוק מיתר קול
  • צלקות, הידבקות והיצרות של מיתרי הקול
  • ממצאים בהם לא ניתן להגיע לאבחנה ללא ביופסיה

 

כמו כן, בבדיקה זו ניתן לבדוק גם את יכולת התזוזה של המיתרים.
בגישה זו ניתן לבצע את מרבית הפעולות הכירורגיות הקיימות לצורך טיפול בבעיות במיתרי הקול, לרבות הסרת יבלות, ציסטות, פוליפים ופפילומה, כריתת נגעים (שפירים וממאירים) בלייזר, תיקון פלסטי של מיתרי הקול, הזרקת שומן או חומרים סינתטיים, הסרת בצקת עודפת, שחזור מיתרי הקול ועוד.

לרינגוסקופיה

כיצד הניתוח מתבצע?

הניתוח נעשה בהרדמה כללית ובהרפיה מלאה של השרירים, תוך הקפדה על הגנה על השפתיים, השיניים וריריות הפה והלוע באמצעות מגיני סיליקון. הרופא המנתח משתמש בלרינגוסקופ, מעין צינור מתכת חלול וחלק המוכנס בעדינות דרך הפה ומאפשר הסתכלות על המיתרים. השימוש במיקרוסקופ כירורגי מתקדם מאפשר הגדלה משמעותית של מיתרי הקול ומבט תלת ממדי ברזולוציה מקסימלית. הכלים העומדים לרשותו של המנתח הם מגוונים, וכוללים סט מכשירים זעירים שונים להפרדה וכריתה, מכשירי לייזר, ציוד להזרקה למיתרים ועוד. שיטת הטיפול נבחרת בהתאם לסוג הבעיה ומטרת הניתוח.

מה הסיכונים בניתוח?

מדובר בניתוח זעיר-פולשני עם סיכונים וסיבוכים מזעריים. המטופל עשוי לחוש אי-נוחות וכאב קל ליום-יומיים. לעיתים נדירות מאוד עלול להיות נזק לשיניים, בעיקר במצב של שיניים חסרות או מתנדנדות. גם במקרים אלו הסבירות לנזק נמוכה ביותר.

החלמה מהניתוח וחזרה לשגרה

הניתוח נמשך לרוב כשעה, והמטופל מתעורר מיד בתום הניתוח. ברוב המקרים, ניתן להשתחרר הביתה לאחר מספר שעות או למחרת בבוקר. חשוב להדגיש כי הניתוח אינו מצריך ביצוע חתכים חיצוניים, ואינו מותיר צלקות חיצוניות. ההחלמה מניתוח זה נחשבת קלה, וניתן לחזור לשגרת פעילות מלאה כבר ימים ספורים אחריו. חשוב להישמע להוראות הרופא המנתח לגבי דיבור, פעילות גופנית ותזונה בשבועות שלאחר הניתוח, כדי להבטיח תוצאות מיטביות.
פרופ' יונתן להב הוא מנתח מיתרי קול ומומחה ברפואת אף אוזן וגרון, בעל ניסיון עשיר באבחון וטיפול ניתוחי במגוון בעיות במיתרים, לרבות ביצוע לרינגוסקופיה ישירה וסטרובוסקופיה. לקביעת פגישת ייעוץ השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

תוכן עניינים

השאירו פרטים כאן ונחזור אליכם בהקדם: